נמלים בכיור לאחר פתיחת הברז בשבת

שאלה:

נמלים בכיור בשבת – כמובן אסור לפתוח את הברז דהוי פס"ר.
אך השאלה אם אחר פותח את הברז אם צריך להפרישו

או שהוי מתעסק ומותר (לבד מדעת רעק"א) ואפשר לסמוך על המיקלים בשב ואל תעשה?

תודה

תשובה

יש להחמיר כדעת רע"א בשו"ת סימן ח' שמתעסק נחשב כאיסור, ולכן יש להפריש אדם שהולך לעשות מלאכה אף שהוא מתעסק.

(עיין בספר אורחות שבת ח"ג פרק ל' סעיף כ"א ובהערה ל"ה).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה הרי ברור שבפתיחה הראשונה של הברז (בכח הראשון)הנמלה לא תמות. ומה שימותו אח"כ מחמת ריבוי המים הוי רק גרמא ואסור רק מדרבנן, א"כ להחמיר את הרע"א בדרבנן הוי ספק דרבנן לקולא?