זמן תפילת שחרית לנשים ותפילה קצרה

שלום כבוד הרב!
רציתי לדעת עד איזו שעה מותר לבנות להתפלל שחרית
מה גם שרציתי לשאול מה אני צריכה לומר כשהשעה מתאחרת ע"מ להספיק (אם אפשר לדעת הספרדים)בתודה מראש שרה המשיכו לעשות חיל בעבודתכם

תשובה

לכתחילה צריך להתפלל עד סוף השעה הרביעית של היום [הזמן משנתנה כל יום, ואם אתה רוצה לדעת כל יום מהו הזמן אפשר לבדוק את זה בלוחות השנה, יתכן שיש איזה מקום באינטרנט שאפשר לראות שם את הזמנים], ואם יש אונס ולא הספקת להתפלל עד הזמן הזה אפשר בדיעבד להתפלל עד חצות היום [מובא גם בלוחות השנה], ויש להתנות לפני התפילה שעל הצד שכבר עבר הזמן של תפילת שחרית, התפילה שאת מתפללת יהיה תפילת נדבה.

*אם את עומדת כמה דקות לפני סוף הזמן תאמרי את הברכה שאחרי קריאת שמע [ויציב… עד גאל ישראל] ואחר כך תתפללי תפילת שמונה עשרה, ואחר כך אפשר לומר את ברכות התורה וברכות השחר ופסוק ראשון של קריאת שמע.

כמובן שצריך להשתדל לא לאחר את הזמן, יש מספיק זמן בבוקר, והתפילה לא כל כך ארוכה, צריך לזכור שעבודת ה' היא עיקר חיינו. יהי רצון שנזכה תמיד לעבוד את ה' בצורה הראויה. בהצלחה!