צום ט' באב לחולה

האם אשה ששוקלת 47 קילו, חלשה, אנמית, ומרבה להתעלף, וכל צום שצמה בשנים האחרונות גרם הדבר לכאבי ראש קשים והקאות, מחויבת לצום בט' באב?

תשובה:

אשה שהיא אנמית, מרבה להתעלף, ומסיימת את הצום בהקאות מרובות וכאבי ראש, פטורה מלצום.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תקנד ס"ו, שחולה שאין בו סכנה אינו צריך אומד, והגם שהרמ"א כתב שנהגו לצום רק במקום שיש סכנה, אולם עילפון מחמת חולשה במהלך השנה, וכן הקאות מרובות בסיום הצום, יכול להביא את האדם למצב של סכנה.