לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נזק בשוגג לרכב אחר

בס"ד
שלום לרב,
פתחתי את דלת מכוניתי בחני'ה, ובשוגג, הדלת שלי נתקלה בדלת של המכונית שחנתה בסמוך, וגרמה לשריטה קלה.
כיצד עלי לנהוג ?
אני מבקש מהרב להתייחס למקרה שאני מכיר את בעל הרכב שנשרט, וגם למקרה שאינני יודע מי בעל המכונית.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב לשלם את הנזק. אם אדם רגיל היה מוסר רכב כזה עם סריטה כזאת לתיקון (תלוי כמובן במצב הרכב ובגודל הסריטה), אתה חייב לשלם עלות התיקון. אם אדם רגייל לא היה מוסר לתיקון, אתה חייב לשלם את הירידה בערך הרכב בין לפני הנזק לאחר הנזק. אם לא נותנים לתיקון וגם אין הבדל בשווי הרכב אינך חייב לשלם כלום.

אם אינך מכיר את בעל הרכב, רצוי שתתלה מודעה במקום שהנזק נעשה שבעל הרכב יצור קשר אתך. אם אינך משיג אותו אינך חייב לעשות כלום.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 22 עמוד ה. לענין עשיית צרכי רבים, לא הוזכר דין זה בפוסקים אלא לעניין גזל וריבית שחייבים כפרה על עוונם, עיין שו"ע חו"מ סי' שסו סעיף ב וסי' לד סעיף כט, אבל לא לענין מזיק בשוגג.