גידול זקן בתוך השלושים על אחות

האם מי שאבל על אחותו,האם צריך לגדל זקן כל 30 יום?

תשובה

סליחה על  האיחור, (אחד הרבנים המשיבים היה טרוד ויש כמה שאלות שלא נענו בזמן).

מי שאבל על אחותו אסור לגלח את שערות ראשו וזקנו כל 30  יום.

המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבילי ציון וירושלים, ושנתבשר רק בשורות טובות.

מקורות

שו"ע יו"ד סי' ק"צ

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השלושים שלי יוצא באותו יום שהספרים לא עובדים. האם מותר לי להתגלח / להסתפר לבד ?
    האם מותר לי לדחות למחרת היום גילוח תספורת?

  2. אין שום ענין להסתפר בשלושים זו טעות נפוצה! אלא להיפך, עד אותו יום אסור להסתפר, ומכאן ואילך כל אחד עושה מה שמתחשק לו. כמו כן, באבלות על הורים הזמן הוא לא בשלושים אלא עד שיגערו בו חבריו, ורבים נוהגים שלא להסתפר עד עבור שלושה חודשים מהתספורת הקודמת.