כלים בשרים וחלבים ישנים שנשטפו יחד

רב יקר
ברצוני לדעת לגבי כלים מזכוכית ומחרס ששימשו את דודתי .היא שמרה כשרות כלים חלביים לחוד וכלים בשריים לחוד אבל את הכלים היא שטפה בליפה אחת וניגבה במגבת אחת, השטיפות נדמה נעשו במים קרים {אני לא בטוחה לגמרי} בכלים לא השתמשו כבר 22 שנה האם אני יכולה להשתמש בכלים אלו הן מזכוכית והן מחרס .את הכלים שהיא השתמשה לחלביואת הכלים לבשרי.

תשובה:

מסתבר שאותה דודה שמרה על כשרות בבית, ואם כך הכלים נעשה בהם רק אוכל כשר, משום כך אם סביר להניח השטיפות היו במים קרים [אפילו רק ספק], הרי שמותר להשתמש בכלים הללו.

מקורות:

גם במקרה ששטפו אותם יחד הרי נחלקו בזה הפוסקים אם זה אוסר, ואף למנהג האשכנזים שמחמירים בזה [וכפי שכתב הרמ"א ש"אין להקל"] מכל מקום במקום ספק והכלים עברו כבר שנים רבות, יש להקל שהרי זה ספק ספיקא בכלי שאינו בן יומו.

מן הראוי לציין שכמוב