עובדת בבנק שמסופקת אם הפקידה צ'ק לחשבון שלא היה מיועד לו

שלום כבוד הרב,
לפני זמן מה עבדתי כטלרית בקופת הבנק.בפעם מסויימת הגיע אדם להפקיד שני שקים. על האחד היה רשום שם ושם משפחה של אישה שהתאים לחשבון אליו הוא רצה להפקיד.על השק השני לעומת זאת היה שם של אישה אחרת ושם נוסף שבתחילה חשבתי שהוא שם משפחה אך לאחר מכן המפקיד הסתכל על השק ואמר שזו טעות כי רשום השם של אשתו והשם שלו,הוא הראה לי ת.ז ואכן זה היה שמו הפרטי בנוסף לשם של האשה. לאחר מכן הוא מחק בקו את השם וכתב את שם המשפחה שלו במקום שמו כך שהופיע שם האשה ושם משפחה. גם לשק השני שבו השם היה תואם לחשבון היה אותו שם משפחה כמו לו ולאשתו. שני השקים, כך נדמה לי היו מאותו אדם ושניהם היו על סכומים גדולים. מנוהלי הבנק להראות שקים כאלה (מעל 100,000 ש"ח) למנהל הקופה. הראתי לו את השקים והוא אמר שהם בסדר.אך הוא היה עסוק וכנראה לא שם לב לתיקון שנעשה בשק. בזמנו חשבתי שהתיקון הגיוני והפקדתי את השק לחשבון של אשתו של הלקוח שהוא נתן לי.ברצוני לדעת אם יכל להגרם עוול כלשהו מפעולת ההפקדה. האם השק יכל להגיע לאדם הלא נכון? כיוון שלא נהוג לרשום שני שמות פרטיים על שק ללא שם משפחה. השקים שמופקדים בקופה עוברים בדיקה נוספת לתקינותם לאחר שהם יוצאים מסניף הבנק. ובנוסף קיימים כל הפרטים לאיזה חשבון הופקד השק ויש צילום ת.ז של המפקיד.אם לאחר זמן לא נשמעה תלונה האם ניתן להניח שהפעולה תקינה?

תשובה:

שלום רב,

ניתן להניח שלא היתה שום גניבה, מאחר שאף אחד לא הגיע להתלונן.