נטילת כדור נגד הרטבת לילה בשבת

כדור מנירין לילדים המונע הרטבת לילה ע"י שסוגר את תפקוד הכליה

מה הדין לקחתו בשבת

הצדדים
1 שאינו רפואה והלוקחו הוא בריא וא"כ לכאו' אין כאן שאלת שחיקת סממנים דהוא דומה לרעבונו וצמאונו המותר לבריא (ובפרט שגם אינו בא לחזק מזגו)

2 שיש כאן ענין של לענגו ולכבדו שכתב הרמב"ם הובא סוף שכ"ח במ"ב דאסור לעשות דבר של צער בשבת ולפי"ז כאן שללא זה יבוא לילד צער אם לא יקח, אולי סיבה להתיר

ועוד דיש בזה משום כבוד הבריות שמונע בושה בפרט אם מתארח במקום אחר

3 מאידך זה נראה ככדור רגיל כך שאולי יש לחשוש לגזירת שחיקת סממנים, רק השאלה אם הגזירה גם בילד

תשובה:

כיון שאין זה מוגדר חולי הרי שאין ליתנו לילד  שהגיע לגיל חינוך