להירשם פיקטיבית כמטפלת בזקנה ולהעביר את הכסף מביטוח לאומי למטפלת בפועל

שלום רב,
ברצוני לשאול, סבתי נמצאת במצב רפואי לא כ"כ טוב, וביטוח לאומי אישר לה 10 שעות של מטפלת. דודתי שגרה איתה לא יכולה להרשם בתור המטפלת שלה כיוון שהיא ביתה והיא לא יכולה להיות הטפלת שלה לפי החוק, אף שהיא מטפלת בה בפועל. וברצונה לרשום אותי, נכדתה כמטפלת אף שאני לא אטפל בה ואעביר את הכספים לדודה. האם ניתן לעשות זאת?

תשובה:

שלום רב,

אסור

יש בזה שינוי מהותי מהדרישות של ביטוח לאומי ובעיה של איסור גזל. כנראה שביטוח לאומי אינו מוכן לשלם לבת כיון שעל פי רוב הבנות מטפלות חינם.

בנוסף לכך יש בזה איסור שקר וגניבת דעת.

מקורות:

שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט