חובה על עובד לדווח על יציאה באמצע העבודה

האם יש עניין של גזל במקום עבודה בו מקבלים משכורת גלובלית (לא לפי שעה) אם יוצאים באמצע היום מבלי להחתים כרטיס?

תשובה:

שלום רב,

לא רק ענין של גזל אלא גזל גמור. אסור לצאת באמצע שעות העבודה מבלי לדווח.

גם אם השכר אינו נמדד לפי שעות, יש לעבוד בכל זמן העבודה.

אם הנך עובד לעתים שעות נוספות יותר מהקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה ללא תוספת תשלום, יש להניח שהמעביד סיכם איתך על משכורת שלא לפי שעות כדי שלא להחיל לגביך את החוק (לפי סעיף 30 (א) (5) – עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי), ולכן אינך חייב לדווח על כל יציאה. אם בכל זאת המעביד דורש ממך לדווח על יציאות (בניגוד לחוק) עליך לדווח.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שלז סעיף כ

חוק שעות עבודה ומנוחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי החוק אם מעסיק משלם משכורת גלובאלית (משרת אמון) הוא לא רשאי לספור שעות לעובד שלו. אם הוא סופר שעות הרי שלא מדובר במשרת אמון אלא במשרה רגילה ועליו לספור שעות ולשלם שעות נוספות. ומכאן שלא ניתן לאחוז את החבל בשתי קצותיו גם לא לספור שעות ולא לשלם שעות נוספות וגם לספור שעות ולא לתת אמון בעובד. ומכאן שלא מדובר בגזל ממש וגם לא בעניין גזל וקרוב להיות הדבר מותר ממש.
    בכבוד רב

  2. הבנתי מכך שיש לעובד כרטיס להחתמה, שהמעביד דורש ממנו מינימום של שעות ולכן כתבתי שאסור שלא לדווח.
    לאור דברי הרב המעיר שניתי את התשובה.