דברי חולין בבית הכנסת

שלום
רציתי לשאול האם כשאני נכנסת לבית-כנסת ועדיין לא התחלתי להתפלל ואני יודעת שאני לא מפריעה לאנשים מותר לי לדבר?
וכשיש שיעור תורה של הרב אז אנחנו תמיד מדברות (אני וחברות שלי)
האם אפשר? כמובן שאנחנו לא מפריעות..
או כשהבנים קוראים תהילים בבוקר והבנות לא עושות כלום הם קוראים בערך 5-10 דקות תהילים והבנות לא עושות כלום רק יושבות האם מותר לדבר?(כמובן שזה לא מפריע למ שיושב שם..)

תשובה:

בית הכנסת, הוא מקום קדוש ולא מקום בשביל "בילוי", לכן ודאי אם אפשר לומר באותו זמן פרקי תהלים עדיף, ואם רוצים לדבר עדיף לדבר מחוץ לבית הכנסת.

מקורות:

הגם שעזרת נשים יש לה דין קדושת בית הכנסת פחותה מדין עזרת גברים, כיון שאין שם את ארון הקודש, ואין קוראים שם בתורה, אולם דעת רוב הפוסקים שדין בית הכנסת יש לזה, [עי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' נא) ושו"ת מנחת יצחק (חלק א סימן קיח) ושו"ת ציץ אליעזר (חלק ט סימן יא וחלק יב סימן יד)]