חובת נשים בצום יז בתמוז

האם אשה שיש לה ילדים בבית חייבת לצום י"ז בתמוז{הילד הקטן בבית בן 3}

תשובה:

אם האשה לא מיניקה ולא מעוברת, ולא חולה אין סיבה שלא תצום

מקורות:

שו"ע אורח חיים סימן תקנ סעיף א
"הכל חייבים להתענות ארבע צומות הללו ואסור לפרוץ גדר: הגה – מיהו עוברות ומיניקות שמצטערות הרבה אין להתענות ואפילו אינן מצטערות אינן מחויבות להתענות אלא שנהגו להחמיר ודוקא בג' צומות אבל בט' באב מחוייבות להשלים"

שו"ע אורח חיים סימן תקנ (א) הכל חייבים להתענות ארבע צומות הללו ואסור לפרוץ גדר: הגה מיהו עוברות ומיניקות שמצטערות הרבה אין להתענות (הגהות מיימוני והמגיד פ"ה) ואפילו אינן מצטערות אינן מחויבות להתענות אלא שנהגו להחמיר ודוקא בג' צומות אבל בט' באב מחוייבות להשלים