גרושה שישנה בבית הגרוש

אם בנאדם שגרוש מאישה נתן לגרושתו ולבנות שלה לישון אצלו בחדר בזמן שגם הוא ישן באותו חדר אך לא באותה מיטה ויש גם את אימו בבית בחדר אחר וכל זה מסיבה ששיפצו את בייתה ולא היה לה מקום לישון האם זה ניקרא ייחוד??

תשובה:

בכל מקרה אסור לגרוש וגרושה לשהות יחד באותו בית, ואפילו לא למטרת שינה, אלא רק למטרת ביקור או שיחה

אם יש עוד אנשים בבית אין זה נחשב לייחוד, אולם אם אין אנשים זרים בבית אלא רק הבנות והגרושה, ובפרט אם יהיו בחדר אחד אפילו שיש בבית גם הבנות, כיון שזו צורת חיים של אבא ואמא יכול להיחשב כייחוד, דבר כזה יכול לגרום לפעמים לחובת נתינת גט שוב.

מקורות:

איסור דיבור עם גרושתו מבואר בשו"ע אהע"ז סי' קיט ודין יחוד עם גרושתו מבואר בשולחן ערוך אבן העזר הלכות גיטין סימן קמט סעיף ב "נתייחד עמה בפני שני עדים, והיו שני עדים כאחד, וראו הוא והיא את העדים, אם היתה מגורשת מן הנשואין, חוששין לה שמא נבעלה, והן הן עדי ייחוד הן הן עדי ביאה.  לפיכך היא ספק מקודשת, וצריכה גט מספק"