נעלים שרואים את האצבעות לנשים

האם אפשר לנעול נעל שחושפת את האצבעות, כאשר לובשים גרביים אטומות?

תשובה:

כל מקום בגוף האשה שדרכו להיות מכוסה, אסור לגלות אפילו מקצתו.

כיון שכך, ומאחר ומנהג הנשים שומרות התורה בזמנינו הוא שלא לחשוף את כף רגלם, הרי שגם אצבעות הרגלים בכלל זה.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' עה ס"א ובמשנ"ב סק"ב שם, ואמנם לגבי אמירת קריאת שמע כנגד אצבעות אלו, כאשר כל האצבעות מגולות אסור לומר כיון שבין הכל יש גודל טפח מגולה, ואם רק חלק מהאצבעות נראות פחות מגודל טפח מותר לומר קריאת שמע, אך אין זה דין גילוי שאסור לאשה לגלות בכל מקרה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נראה שלא הובנה השאלה
    כי בוודאי היתה הכוונה שלא לגלות האצבעות
    המדובר הוא שהנעל היא כסנדל כפי שמאוד מקובל שאינו סוגר האצבעוצ