שתיה לפני התפילה בשבת

האם מותר לשתות לפני תפילה בשבת?

תשובה:

גבר שזקוק לשתיה לפני התפילה מחמת חולשה או עייפות ולא יהיה מרוכז בתפילתו, רשאי לשתות קודם התפילה בשבת, ויאמר קודם לכן ברכות התורה ופסוקי ברכת כהנים.

אשה שזקוקה לשתיה, אם היא רגילה להתפלל תמיד תפילת שחרית קודם שתאכל מותר לה לשתות לפני התפילה, אולם אם אינה רגילה להתפלל את כל תפילת שחרית, אלא רק אומרת ברכות השחר, צריכה לעשות קידוש לאחר שאומרת ברכות השחר, בשעת הצורך כגאון אם היא חלשה ואין לה יין לקדש או שאינה יכולה לשתות לפחות 50 סמ"ק של יין מתוך הכוס [כשהיא מלאה], יש להקל שתוכל לאכול מעט קודם הקידוש, עד שיבא אדם לעשות לה קידוש.

מקורות:

שו"ע סי' פט סעיף ג ובמשנ"ב שם, שמירת שבת כהלכתה (פרק נב סעיף ט, וסעיף יג).