7 נקיים ויום הביוץ

אחרי שניגמר לי המחזור אני סופרת עוד 7 ימים נקיים ורק ביום השביעי או השמיני אני מגיעה ליטבול במקווה.
1.האם כך זה נכון לעשות?
2.האם זה יכול לבוא על חשבון יום הביוץ?)ואז מפספסים את יום הביוץ?).
בברכה
נטלי.

תשובה:

סדר השבעה נקיים הוא שמיום הראשון של המחזור יש להמתין לפחות 5 ימים ועושים הפסק טהרה ביום החמישי לראיה הראשונה, [כמובן אם המחזור ממשיך יש להמתין לסיום המחזור ולעשות הפסק באותו יום שנפסקת ראית הדם], למחרת יום הפסק הטהרה הוא יום הראשון של שבעה נקיים ויש לבדוק בשבעה הימים הבאים, לפיכך בדרך כלל אי אפשר לטבול לפני יום ה-12 של המחזור, לפעמים כאשר המחזור הוא 6-7 ימים הטבילה מתאחרת לפי הענין.

כאשר ההפרש בין המחזורים ["וסתות"] הוא הפרש קצר פחות מ- 26 יום, יתכן והביוץ יהיה ביום ה-11 לראיה, במקרה כזה יש להוועץ עם רב מומחה [אפשר לפנות להרב משה שלזינגר ממכון פרי חיים כפי שמופיע כאן], הדבר אינו בעייתי ואלפי נשים הסתדרו בזה.

כמובן שאין להקל ולהפחית ממספר הנקיים מחמת הביוץ.

שתשמעו בקרוב בשורות טובות.