לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילת חפץ שווה ערך למשכורת שהמעסיק חייב ואינו משלם

התחלתי לעבוד במשרד בסוף חודש מאי ועד עכשיו לא קבלתי משכורת.
בראיון הובטחתי שלא תהיה בעיה עם קבלת משכורת (נאמר, מכיוון שבעל העסק הוא בעל חוב). במשך השבועות הראשונים בעל העסק הבטיח תמיד לשלם לי יום למחרת על דעת זה שלא היה לו, וכל פעם נתן לי תרוץ אחר למה לא שילם לי.
מה עלי לעשות בכדי שאני אקבל את משכורתי? האם מותר לי לקחת חפץ – השייך לבעל העסק – בעל ערך המשכורת שלי?

תשובה:

שלום רב,

מותר לקחת חפץ למשכון ולא להשתמש בו. כדי לקחת את המשכון לגביה לתמיד יש צורך בשומת החפץ ועיין כאן וכאן.

מקורות:

עיין כאן וכאן.