דימום מנטילת גלולות ביום הטבילה

היום אני אמורה לטבול במקווה לאחר 7 נקיים ויש לי הפרשות/דימום קל כתוצאה מהתחלה של שימוש בגלולות, האם איני יכולה לטבול בשל כך?

תשובה:

אם מצאת את הדימום על גבי הבגד הסמוך לגוף, והיה בשיעור פחות מגודל של שקל/אסימון, אפשר לטבול.

אם הדימום נמצא על גבי עד בדיקה דהיינו שבדקת את עצמך בתוך הפרוזדור עם עד בדיקה ובבדיקה זו נמצא הדם, יש לעשות שוב הפסק טהרה ושבעה נקיים ואי אפשר לטבול היום.

אם ההפרשות היו חומות ולא בצבע דמי אפשר לטבול.

בכל מקרה יש לשים לב אם הכדורים גורמים לדימום בפעמים הבאות ובמקרה שזה חוזר, יש לפנות למורה הוראה לצורך הוראות לפעמים הבאות כיון שיתכן שצריך לשנות את המינון או את הכדורים.