טומאה לאשה שיצא לה דם מהרחם שלא מחמת ווסת

שלום
בתחילת השבוע יום ראשון התחלתי לספור שבע נקיים והכל היה תקין לאחר יומיים ביום שלישי עברתי בבית חולים צילום רחם שבמהלכו מוחדר יוד לרחם ולחצוצרות לאחר הצילום הרופא אמר שבמהלך כמה ימים יצא שאריות של יוד ודם מהגוף ןבאמת כך היה. רציתי לדעת האם בכל זאת אוכל לטבול במקווה כרגיל מכיוון שהדם והיוד לא קשורים כלל לוסת החודשי??
(וגם אינני רוצה לפספס את יום הביוץ שכן הוא מאוד חשוב לי).

תשובה:

בדרך כלל לאחר צילום רחם יש פעילות רחמית שאף על פי שבזמן יציאת הנוזל הכחול לא ניכר דם, אולם לאחר מכן נראה דם. ועל כן במקרה כזה האשה טמאה, וזקוקה להתחיל שוב הפסק טהרה ושבעה נקיים.

דם שיוצא מהרחם אף ללא שייכות למחזור החודשי אם הוא מחמת פעילות רחמית [למעט פציעת דופן הרחם, דבר שקשה לדעת אותו על בוריו], מטמא.