שימוש במנגל שיש ספק לגבי כשרותו

שלום,
אנו עורכים ארוע רב משתתפים במתחם שנכון להעמיד לרשותנו את המנגלים שלו ללא עלות.
את כל הבשרים והאוכל אנו מביאים בעצמנו וכל שנותר הוא להכינו על המנגל.
לא ידוע לנו אלו שימושים קודמים נעשו במנגלים והאם רק אוכל כשר נעשה עליהם.
המנגלים מברזל בלבד, האם שריפתם עולה כדי ליבון שמכשיר אותם או שיש בעיה/ספק לגבי כשרותם. למותר לציין שיחסוך לנו מאד להשתמש בקיים אם ניתן.
תודה

תשובה

רשת המנגל צריכה ליבון, ואחר כך אפשר להשתמש איתו.

ליבון: – צריך לשרוף באש את הרשת, עד שהברזל שיאדימו ויהיו ניצוצות ניתזים ממנו, או שתתקלף קליפתם החיצונה.