מסחר באתר אינטרנט כשהפעולה תתבצע בשבת

האם מותר להשאיר עיסקה פתוחה באתר המשמש למסחר אוטומטי במטבעות וסחורות, האתר מחובר לבורסות בחו"ל, כאשר יתכן שהוראת הקניה או המכירה תיסגר בשבת או בחג, במידה והמחיר יגיע למה שנקבע במערכת האוטומטית ביום חול?

תשובה:

שלום רב,

אם הקניה תתבצע בשבת בוודאות, יש מחלוקת הפוסקים, אם זה רק ספק ניתן להקל.

מקורות:

בשו"ת כתב סופר או"ח סי' מו מסיק שאסור לעשות מעשה קנין בערב שבת וחלות הקנין תהיה בשבת, ולפי זה יש בעיה אם הקניה תתבצע בשבת. אמנם יש פוסקים שמתירים, עיין בשו"ת מהר"ם שיק או"ח סי' קלא ובשו"ת תורת חסד סי' יג וסי' יד. ואם קובע שמעוניין לקנות את המניה כשיגיע למחיר מסוים, ויש רק ספק אם הקניה תתבצע בשבת, שהרי יתכן שהיא תתבצע לפני שבת או לאחריה, וגם אינו קובע בדוקא שיחול בשבת אפשר להקל. עיין שו"ת חלקת יעקב או"ח סוף סי' סט.