מניות בחברת החשמל

האם מותר לי לחסוך את כספי במניות חברת החשמל שהיא חברה המחללת שבת

תשובה

אם אין לך את הזכות להביע דעה ואין לך זכות להצביע בהחלטות שמתקבלות בחברה מותר לך להשקיע שם כסף, אבל אם יש לך זכות הצבעה, ואתה יכול להביע דעה שם, אסור להשקיע את הכסף בפרט בחברה ששייכת ליהודים שמחללים את השבת.

כפי ששמעתי יש חוק בשנים האחרונות, שמי שקונה מניות יש לו זכות הצבעה. אני לא יודע מהם הנהלים, במניות של חברת החשמל, ולכן תברר מהו רמת הזכויות שלך בחברה.