תורה בעולם הבא

כבוד התורה
נשאלתי שאלה ע"י רשע אך לא ידעתי תשובה לדבר
הנשמה היא נצחית והתורה היא נצחית ואיך אפשר לעסוק בתורה ללא סוף הכוונה גם בחיי העולם הבא

בעולם האמת צדיקים לומדים ונהנים מזיו השכינה האם יש סוף ללימוד? שהרי מדובר בחיי נצח

תשובה

עולם הבא הוא "עולם הנצח" משמעות של נצחיות בעולם שלנו ש"דור הולך ודור בא" אין לזה השכלה בידיעה אלא בהרגשה, שהרי הבא מן ההפסד לא יוכל להשכיל את ההויה הנצחית.

המשמעות של זה היא: הקב"ה שהוא אין סוף כמו שאומרים כל בוקר וערב ב"אדון עולם" – והוא היה והוא הוה והוא יהיה בתפארה", ממילא התורה שהיא "לבושו" כביכול של הקב"ה יש לה גם כן הבנה אין סופית, וזה לא תלוי בהגדרתה בעולם הזה, משום כך ברור שבעולם הנצח מתעסקים עם הנצחיות ומשום כך לימוד התורה שבה יהיה באופן בלתי נפסק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם גם נשים יעסקו בתורה בעולם הבא? ושמעתי פעם מישהו שאומר שגם בעולם הבא תהיה הפרדה בין נשים וגברים ולא הבנתי למה כי הרי לא יהיה יצה"ר?

  2. בעולם הבא כל התענוג הוא רוחני, אינני יודע אם זה עסק בתורה כפשוטו, או שיש נושא אחר בקירבה לאלוקים שיוצ=ר את עונג הנשמות, אבל בכל מקרה זה מה שיש ממילא זה בין גברים בין נשים, אין נושא של הפרדה בין גברים לנשים, אלא כל אדם נמצא בהיכלו שביצר לו לפי הדרגה אליה הגיע. קשה לנו לדמיין את כל הנעשה שם ואין טעם לעסוק בזה בכלים ובמילים של העולם הזה..