ייחוד בוילה עם כמה דיירים כשלכל קומה יש דלת

שלום
יש לי וילה שאני שוכר מגוי.הוילה בנויה כמו בנין של קומות לכול קומה יש דלת שזה ניראה כמו בנין

גר איתי עוד עובד בקומה השלישית, ועוד עובד שיגור בקומה השניה.

יש לי בעלית גג מנקה שגרה שם אז אמרו שאני סוגר בלילה את הדלת הראשית של הבנין יש לי בעיה של יחוד
אני שואל איך בכל זאת אני יכול שהיא תגור שם לקנות לה שיהיה לך איך לסגור את הדלת שלה האם שיך שאני אשאיר דלת פתוחה
מישהו אמר לי לתת מפתח למישהו אחר שהוא יכול לבוא.
או שבכלל אין בעיה כי זה כמו שהיא שכנה שלי בבנין דירות

תשובה:

לפי התיאור שהנך מתאר, אכן יש בזה איסור יחוד, כיון שהדלת הראשית נסגרת כל לילה באופן שאדם אחר אינו יכול להיכנס, ומאחר והעובדים האחרים הינם עובדים גויים, אין זה מציל מיחוד [אף אם היו יהודים, אם לא היה שם את אשתו עמו לא היה מציל מייחוד].

בשעת הדחק מאד, יש להקל על ידי נתינת מפתח של הדלת הראשית לאדם שלישי שאינו גר בבנין שיוכל להיכנס בכל עת לבית, וכמו כן שלא יהיו מפתחות של הדירה שלך אצל הגויה ולא של הדירה של הגויה אצלך, או לתת לאותו אדם את המפתחות של שני הדירות הללו גם כן, ובתנאי שמדי פעם יבוא בלילה ויפתח את הדלת הראשית ויכנס לבנין.

אם יש חלונות בבית שפונים לעבר הרחוב וניתן לראות מהרחוב הנעשה בבית, או שיש בנין סמוך שניתן לראות מחלונותיו, יש מקום להתיר.

מקורות:

עי' שו"ת אג"מ (אבהע"ז ח"ד סי' סה אות יט) שכתב שבבתים גדולים מותר לגור שם אשה יחידה אפילו אם יש שם גם אנשים יחידים, משום שזה יהיה ניכר אם ידפוק או ילך אצלה ומשמע שרק באופן שיש שם הרבה דיורים בבית אבל וילה פרטית שמחולקת לקומות נראה שגם לדעתו אין להקל, וכן מוכח בשו"ת שבט הלוי (ח"ה סי' רג אות ה) ע"ע נטעי גבריאל (יחוד פ"ל סעיף טז, ופרק לא סעיף ז) שכתב להתיר רק באופן שיש עוד אנשים שיכולים לבא לשם במהלך היממה, או כשיש חלונות מול הבית או מהרחוב הסמוך כמבואר בשו"ת מהרש"ם (ח"ב סי' עו במפתחות) ובספר דבר הלכה (סי' ג ס"ק כז) וע"ע שו"ת ציץ אליעזר (ח"ו סי' מ).