המשך לשאלת ביטול ההשתתפות בקורס

בהמשך לשאלתי לביטול הקורס עקב שינוי הזמן, גם שינוי הקבוצה מקבוצת נשים לקבוצת נערות הפריע לי, כמו כן מיקום הקורס היה במרפסת מטבח סגורה ללא מזגן, ולא מסודרת, גם תנאים אלו אינם סבירים ללמידה (ולא מקובלים בקורסי גרפיקה אחרים שהייתי), ואינם מאפשרים לי להמשיך בקורס, האם עדיין אני צריכה לחפש מישהי במקומי?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה לבטל ולא חייבת למצוא אחרת.

זכות ביטול עסקה הוא כשיש שינוי מהמקובל, שינוי משמעותי שהנוהג הוא לבטל בגללו את העסקה. במקרה זה, המיקום במרפסת סגורה ללא מזגן נראה לי טענה מוצדקת לבטל את העסקה, קבוצת נערות ולא נשים אינני יודע את הנוהג.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ו