מעשר כספים כשההוצאות השוטפות גוברות על ההכנסות

שלום לכבוד הרב!!
שאלתי היא בענין מעשר כספים,שבעלי ואני חלוקים בענין זה מה לעשות – כאשר אנו נמצאים במינוס והמשכורות נבלעות בו בחלקן ומה שנשאר בעצם הולך להוצאות שוטפות כגון: שכירות,מטפלת לילדה וכד' וכמעט שלא מוציאים כרגע על מותרות.שאלותי:
האם חובה עלינו לעשר מהכנסותינו במצב זה? האם די בכך שאנו נותנים צדקה פה ושם פחות ממעשר? והאם מעשר חייב להיות בדיוק עשירית מכל רווח?
מקוה שהייתי מובנת. תודה רבה וישר כח.

תשובה

אם רמת החיים שלכם פשוטה וצנועה, ללא מותרות, ובכל זאת ההוצאות גוברות על ההכנסות, אין חיוב לתת מעשר כספים. ועל אף שאין חיוב לתת עשירית מההכנסות, מצוות צדקה יש אפילו לעניים, ולכן טוב אתם עושים,בזה שאתם נותנים פה ושם צדקה, וצריך לזכור תמיד את דברי הרמב"ם, שאין אדם נעשה עני מהצדקה שהוא נותן.

אבל צריך לדעת שאסור לאדם לחיות ברמה גבוהה, ולגמור את כל המשכורת שלו, ולפטור את עצמו ממצוות מעשר כספים.

באופן כללי מצוות מעשרות הוא עשירית מההכנסות, אמנם יש שמחמירים ונותנים "חומש" – חמישית מההכנסות.

ה' ישלח לכם פרנסה בשפע. שתזכו לתת הרבה הרבה צדקה!