חלב נכרי / טונה עם גבינה

שלום, לגביי החלב נוכרי זה דבר אסור למאכל? וטונה שמערבבים עם גבינות זה גם אסור?

תשובה

לגבי חלב נכרי, יש אוסרים, ויש מתירים, ובחו"ל בזמן שהיה קשה להשיג חלב ישראל נהגו העולם להקל בזה, אמנם בזמנינו שאין שום בעיה להשיג חלב ישראל, ובפרט בארץ ישראל, נכון להחמיר ולהשתמש בחלב ישראל.

וביחס לשאלה אם אפשר לערבב דגים עם גבינות, גם בזה נחלקו הפוסקים, ומנהג האשכנזים לאכול דגים ביחד עם גבינות, והספרדים נהגו שלא לאכול דגים עם  גבינות.