תשלומי וועד בית

ב"סד
שלום וברכה,
שוכר האם צריך לשלם מעבר להוצאות שוטפות ? .
אדם מחזיק 2 דירות וגר בהם פיזית,האם ישלם לוועד הבית כאילו זו דירה אחת ?.
וועד הקודם שילם מכיסו חובות של דיירים אחרים לשנת 2010 שלא רצו לשלם,האם הוועד החדש יכול לתבוע עוד הפעם את הכסף או שחובה עליו לגבות ולהחזיר למי ששילם מיכסו הפרטי ולא להשתמש בכסף זה לצרכי הוועד .
אודה לכם על תשובה מהירה ל-3 השאלות . תודה רבה

תשובה

שוכר משלם רק על ההוצאות השוטפות. ואם הבנין עושה שיפוץ יסודי: איטום גגות וכדומה, המשכיר צריך לשלם על זה

מי שגר בשתי דירות משלם מחיר של שתי דירות.

הוועד הקודם הלווה כסף לקופת הוועד, ובודאי שחייבים להחזיר לו את הכסף שהלווה.