מנין מצומצם שיצא אחד מהמתפללים באמצע התפלה

שלום עליכם וכו"טס
מנין ששה מתפללים קבועים ארבעה נערים שלא … לאחר חזרת הש"ץ
ואמירת וודי יצא אחד המתפללים כי מיהר לעיניניו ש"ץ אמר קדיש תתקבל
האם קדיש זה בתשעה היה אפשרי נא פסיקתכם ושכרכם מן שמיא .

תשובה

אם בשעה שהתחיל החזן את תפלת חזרת הש"ץ, היה מנין של עשרה אנשים גדולים שהגיעו לגיל 13, גם אם יצא אחד מהם באמצע חזרת הש"ץ, גומר החזן את התפלה, ואומר גם הקדיש של תתקבל שלאחריו.

אמנם משאלתכם נראה שלא היו שם עשרה אנשים גדולים, ובמקרה כזה אינו נחשב למנין כלל.

מקורות

רמ"א או"ח [נה,ג]

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה
    לכאורה מה שאמרתם לגבי קדיש תתקבל שאומרים אותו הגם שהמניין התפרק ונשר רוב , נכון רק לשיטת הרמ"א ולא לפי השו"ע