חובות לעיריה של אביו שנפטר וחלה עליהם התיישנות

אבי השאיר במותו חובות ארנונה ומים. ולאחר 23 שנים היות וחלה התיישנות על החוב באופן דיוני ולא מהותי פנתה אלי הרשות בתביעה בשנת 2008 ועד היום היות ואני מחזיק בנכס כיום הודעתי לה על ההתיישנות תוך זמן קצר הרשות תובעת אותי בהליך מנהלי, שאלתי למה בהליך מנהלי ולא רגיל ? לא הייתה תשובה מספקת.
למרות שהנני מבין קצת בחוקה הישראלית שאלתי שוב ולמה אם את טוענת על החוב ולא תתבעי בהליך רגיל ?
משום מה הבנתי שאין בסיס לתביעה וכן מנסה הרשות לייאש אותי, היות ואני צריך אישור לטאבו מה לעשות? ובכל זאת טוענת שאני חייב לה

תשובה:

שלום רב,

אם הבנתי נכון השאלה היא משפטית ולא הלכתית (מצד הלכה אם החוק פוטר אין חובה לשלם). האתר נותן מענה הלכתי/תורני בלבד. לצורך ייעוץ משפטי יש לפנות לעורך דין.