השתתפות במסיבת גיבוש בשנת אבל

בס"ד
שלום רב כבוד הרב,
בשנה אחרונה אני מתחזק תרבות מבחינה רוחנית, וכעת אני נמצא בשנת אבל על מות אבי,
בעבודתי מארגנים מסיבת גיבוש אשר כוללת ארוחה ומוזיקה, הודעתי על כך שאין בכוונתי להשתתף עקב שנת האבל בעיות כשרות, ההנהלה טוענת שיש השתתפות חובה.כיצד עלי לנהוג?

תשובה

 אם ההנהלה מחייבת אותך להשתתף, ואם לא תשתתף, יש סכוי שזה יזיק לך לפרנסתך, או לקשרים טובים עם ההנהלה, יש להקל להשתתף במסיבה, אפילו שיש שם מוזיקה, אבל יש להמנע מלאכול איתם, וסביר להניח שהם לא יכריחו אותך לאכול איתם, והם רק רוצים שתשתתף במסיבה,

המקום ינחם אותך בתוך שאר אבילי ציון, ותמשיך הלאה להתחזק עוד ועוד בתורה ומצוות. עלה והצלח!

מקורות

עיין בספר פני ברוך [כ,יח] שכתב שרב שפרנסתו לסדר קידושין וצריך להשתתף בסעודת החתונה, הואיל וצורך פרנסתו הוא מותר לו להשתתף, אבל לא יאכל עימם את הסעודה. וכן מצינו שמי שפרנסתו לנגן מותר לו לנגן בחתונות בשנת אבלו, ואף שיש לחלק ששם אינו נהנה מהמוזיקה אלא מלאכתו הוא, מ"מ יש לדמותו לרב שמסדר קידושין וכנ"ל.