ברכה אחרונה

לגבי ברכות אחרונות רציתי לשאול מה מברכים על שהכל כלומר מים ושתיה או אוכל שהוא לא עץ אדמה או מזונות.מה מברכים ברכה אחרונה על מזונות ומה מברכים על עץ ואדמה אני פשוט לא מבינה בברכות אחרונות וזה בסיס

תשובה

על פירות משבעת המינים [ענבים, תאנים, רימונים, זיתים, ותמרים], מברך על העץ…

על שאר מיני פירות, ועל כל מיני הירקות, ועל הדברים שמברך לפניהם שהכל נהיה… מברך לאחריהם ברכת בורא נפשות…

על שתיית יין, מברך על הגפן… ועל שתיית שאר מיני משקין מברך בורא נפשות…

על מיני מאכל  שעשויים מחמשת מיני דגן: – חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון, אם עשה ממנו מאכל שמברך לפניו המוציא…  [לחם, לחמניה פיתה…] מברך לאחריו ברכת המזון. ואם עשה מהם מאכל שמברך לפניו בורא מיני מזונות: – עוגיות, עוגות, פסטות ופתיתים…, מברך אחריהם על המחיה…

על שלוה, [ אף שעשוי מחיטה] מברך לפניה בורא פרי האדמה, ולאחריה בורא נפשות.

הצטרף לדיון

תגובה 1