ביאה לשם קידושין בלי עדים

אני בעלת תשובה ובהתחלת התשובה הכרתי בחור שהציע לי נישואין ואמר לי שאפשר להתקדש בביאה לי כמובן היה צורך להתחתן והסכמתי לכך כך שבמשך כחצי שנה קימנו יחסי מין אך הוא לא אמר אף פעם שהוא בועל לשם קידושין רק בהתחלת הקשר אמר שאפשר להתקדש כך. בשלב מסויים לאחר כשלושה חודשים מתחילת הקשר נפגשו בני משפחתנו להכרות וגם לאחר הפגישה הנ"ל קימנו יחסי מין כעבור זמן החלטתי שזה לא הבחור שאיתו אני רוצה להתחתן והפסקתי את הקשר
כעבור זמן של שנתיים גם יצרתי איתו קשר טלפוני כדי לבקש סליחה על שבטלתי והוא אמר שהוא מוחל לי
כמובן שיש להוסיף שמעולם לא היו עדים לדבר האם אני צריכה ממנו גט ?

תשובה:

שלום רב.

חבל שכך קרה. אבל באופן כללי כמעט תמיד התשובה תהיה שאינך צריכה גט, כיון שלא היו עדים על הביאה לשם קידושין, וקידושין בלי עדים אינן כלום. זולת אם היה "ידוע ומפורסם לכל" שאתם חיים יחד כאיש ואשה, אז המצב מסתבך, ואת צריכה לפנות באופן אישי אלינו או למי שמתמצא בכך, ולספר את הפרטים. אבל לפי איך שאני מבין שלא דרתם ביחד חוץ מאותן לילות שחורים של איסור, אז מסתבר שהמצב אינו שהיה ידוע ומפורסם לכל שאתם איש ואשה, ואינך צריכה גט כלל.

אגב, אינך צריכה לבקש ממנו סליחה כלל, רק הוא ממך.

היה טוב שתספרי את הסיפור שנית בלשכת רישום הנשואין, לפני שתנשאי כדת משה וישראל, בשעה טובה.

הרב אליהו בר שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין צורך לספר דבר. התשובה האמיתית היא שתקבלי על עצמך להתפלל כל יום חזק לה' בתפילת העמידה שבנות אחרות לא יכשלו. זה יהיה תיקון טוב ומועיל.

    הרב אליהו בר שלום.

  2. לכבוד הרב השלום והברכה
    יש לי שאלה של עיון בסוגיה
    האם שניהם התכוונו להתקדש באותו מעשה אינו מספיק לקדש אותם
    ובכל זאת מה זה המושג ידועה בציבור הרי סיפרה הבחורה שהמשפחות נפגשו לצורך הכרות מסויימת האם אין זה נקרא ידועה בציבור
    וגם אמרה הבחורה שגם לאחר הפגישה עם המשפחות היו לה כמה לילות אסורים
    בתודה מראש אהרון