תשלום על פיצוץ בצינור ביוב משותף שחובר אליו צינור פרטי

שלום וברכה
מזה מספר חודשים סבלנו מרטיבות בתקרה דירתנו.
האזור הרטוב נמצא מתחת לחדר השירותים והאמבטיה של השכן מעלי.
הוזמן אינסטלטור שהרים מספר בלטות והתברר כי צינור ניקוז שני צול המשמש את האמבטיה מחובר לצינור  הביוב המשותף.

מדובר בחיבור פיראטי שנעשה לפני שנים רבות ובמהלך השנים נפער חור בחיבור בין שני הצינורות. החור הוא בחלק העליון ולכן לא היתה זרימה שוטפת של מים מהחור אלא רק כאשר השכן הוריד מים באסלה שלו.

הוא טוען שמדובר בפגם ברכוש המשותף.

טענתי היא כי מדובר בחיבור לצינור של דירתו שמשמ רק אותו וגם הרטיבות עצמה נגרמה מהורדת המים כאמור.

אודה
על עצתכם.

תשובה:

שלום רב.

הכלל הוא שאם הפיצוץ הוא בצינור המשמש את כל הדיירים התשלום רובץ על כל מי שמשתמש בצינור, אך אם הפיצוץ הוא בחלק שהדייר חיבר לצורך שימושו הפרטי אין שאר השכנים צריכים להשתתף בתיקון.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ראה כאן אות טז.