ירידה בלימודים שלא דווחה להורים

הבת שלי לומדת 9 שעות ביום יוצר מצב שאני רואה אותה רק מאוחר התברר שירדה בלימודים והמורה לא התקשרה ולא מודיעה נורא כעסתי היא ענתה לי ככה השיטה שלא מתקשרת שבנות בכיתה ה צרכות לקבל אחריות

תשובה

לא כתבת בדברייך מה בדיוק שאלתך, אך אם הצלחתי להבין את מעוניינת שנכנס לשאלה העקרונית בחינוך האם המורה הייתה חייבת ליידע את ההורים או לא.

ובכן, ישנן שיטות וגישות שונות בדרכי החינוך, אמנם ביסוד הדברים המחנכים הם בסך הכל שליחים של ההורים, אך כל הורה ששולח למוסד חינוכי מודע לכך שישנם גישות שונות, ועליו מוטלת האחריות לבדוק שהמקום מתנהל בגישה המתאימה להשקפת עולמו, ולדרכו החינוכית.

עצם הרעיון שלא מיד בכל ירידה של הילד/ה מידעים את ההורים, אלא מנסים קודם כל לעשות איזו שהיא עבודה עם התלמיד/ה, מובנת מאד, משום שכאשר כבר פנו להורים הרי שבאיזה שהוא מקום קיבעו את הבעיה, ונתנו לה משנה תוקף, כך שהתלמיד/ה מתקשה לצאת מהפלונטר אליו הוא נכנס.

באופן אישי, את יכולה לנסות לבקש מהמורה שאת מעוניינת לדעת ולהיות מעודכנת תמיד מה מצבה של בתך, אם היא תסכים מה טוב, ואם לאו, הרי שלפחות תשמעי ממנה את הסברה למה באופן אישי לבתך לא מתאים הרעיון.

בברכת רוב נחת.

הרב יהודה ליב אוירבך
מנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006