זמן עליה לקבר

שלום לכם,
אבי נפטר לפני כ-14 שנה, אני נוהגת לעלות לקברו ביום אזכרתו או ביום כיפור או בט' באב. בימים האחרונים יש לי צורך לעלות לקברו, האם יכולה אני לעלות לקברו ביום רגיל אחרי העבודה , אבל לפני השקיעה, אם כן האם יש יום ספציפי שמומלץ , והאם אפשר גם להדליק נר נשמה על קברו. וכן איזה פרק בתהילים מומלץ לקרוא?

אשמח לתשובתכם המהירה

תשובה:

א. אין עולים ביום כיפור לבית הקברות, נהגו לעלות בערב ראש השנה.

ב. אין שום מניעה לעלות על הקבר בכל ימות השנה למעט שבתות ימים טובים וחול המועד [ויש שנהגו שלא לעלות גם בחודש ניסן].

ג. ישנם פרקים שנהגו לאומרם כשפוקדים את הקבר כדלהלן לפי הסדר הבא: פרק ל"ג, ט"ז, י"ז, ע"ב, צ"א, ק"ד, ק"ל,

אם אין מספיק זמן אפשר לקרוא פרק צא ופרק קל.