עניני אבילות

1.אם אדם נפטר ב-כג בניסן השנה עד מתי חלים דיני האבלות?עד-כג בניסן תשעב או שבגלל שהיתה שנה מעוברת זה משתנה?
2.סבתא של בעלי נפטרה בגיל 89 ,לבני תהיה ב"ה בר מצווה כשיעברו רק 11 חודשים ,האם חמותי יכולה להגיע לאירוע לאחר האזכרה של 11 חודש?
האם יש מקום להקל כשאדם נפטר בשיבה טובה?
אנחנו מאוד רוצים שהיא תגיע לאירוע ומצד שני זה נראה לי קצת מוגזם לדחות את הבר מצווה בשלושה חודשים בגלל העומר ,מה אני יכולה לעשות במקרה זה?

תשובה:

1. עד כ"ג ניסן תשע"ב, כיון שבשנה הבאה אין שנה מעוברת.

2. אין חילוק בין אם אדם נפטר צעיר או מבוגר, בכל אופן צריך להתאבל על אב או אם י"ב חודש, אפשר לערוך את הבר מצוה בשירה וריקודים, אולם בזמן הסעודה אם יש אז מוזיקה על האבל לשמש את בני הסעודה להגיש להם מקצת מאכלים וכד', ולאחר מכן בזמן הריקודים ישב בחוץ.

מקורות:

עי' נטעי גבריאל (אבילות פרק כט סעיף ה), וחיי עולם (טולידנו, פ"מ סעיף ה).