ברכה על ציצית לאחר רחצה

שלום עליכם
שאלתי אני נכנס להתקלח ומוריד ציצית קטנה האם אני צריך לברך בנפרד על החזרת הציצית. עליי לציין שלפעמים אני שם ציצית שכולה צמר בחורף ובקיץ ציצית מבד בגלל החום בבקר לפני שאני מטעטף בטלית גדול אני בברכה מכוון על ציצית קטן שעליי

תשובה:

לאחר מקלחת אין צורך לברך על הציצית, רק לאחר כניסה ל"בית המרחץ" ושהות שם זמן רב וממושך יש דיעות שצריך לברך שוב על הטלית קטן [אם יש בה שיעור המחייב בציצית לכל הדיעות], והמנהג להקל בזה.

צריך להדגיש שכל זה דווקא אם מלביש את אותו טלית קטן, אבל אם מחליף את בגד הטלית לאחר הרחצה צריך לברך שוב.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' ח סעיף יד, ובביאור הלכה שם ד"ה וי"א, וכף החיים שם, ושם סעיף יב ובפוסקים לגבי החליף טליתו.