תביעות הדדיות על עמלות בנק בגין שיק שחזר

נתתי צ'ק דחוי, וכשהגיע מועד הפקדת הצ'ק ביקשתי מזה שנתתי לו הצ'ק ושעדיין החזיק בו שלא יפקיד את הצ'ק כי אין לו כיסוי. הוא סירב בפירוש והפקיד את הצ'ק, וכתוצאה מכך נגרם גם לו וגם לי נזק כספי בגלל עמלות הבנק עבוד החזר צ'ק שאין לו כיסוי.

התבוננתי בענין וחשבתי שאולי אין אני חייב מן הדין לשלם לו את סכום העמלה שהוא ספג, ואולי אפילו הוא חייב שלשלם את סכום העמלה שאני ספגתי.

מה דעת כת"ר בענין?

תשובה:

שלום רב,

לדעתי אתה לא חייב לו והוא לא חייב לך, כל אחד יישא בעמלה שלו.

אתה לא חייב לו, כיון שאמרת לו שאין כיסוי, וממילא הוא סמך על דיבורך כשהפקיד את השיק.

הוא לא חייב לך, כיון שאמר לך שאינו מקבל את אזהרתך ומפקיד את השיק, כך שהיתה לך הזדמנות לדאוג שיהיה כיסוי. זכותו בדין של האוחז בשיק להפקיד אותו.