כפרה על אשת איש ובגידה באשתו

בגדתי באשתי במשך 3 שנים.
הכי גרוע עבדתי גם על הבעל של המאהבת שלי. שיחקתי את החבר שלו. הלכנו ביחד לקמפינג, ביקשתי ממנו עזרה מקצועית. מה לא?

מה מחכה לי שם למעלה ?

תשובה:

בס"ד

שלום רב.

בשאלתך אתה מתייחס למה מחכה לך למעלה, ובכן: אין לנו עדיין חיבור אינטרנטי לשמים בכדי לדעת לתאר במדויק מה מחכה לך שם, אך אין ספק שהעונש על איסור אשת איש הוא חמור ביותר, יש מהספרים הקדושים שתיארו מקצת מן המקצת ממה שמחכה לאדם כשהוא מגיע למעלה, כמה סבל על כל עבירה קטנה שהוא נכשל בה בעולם הזה.

אך עליך לדעת כי שערי תשובה לא ננעלו, שערי התשובה פתוחים בפני כל אחד על כל מעשה ומעשה. אכן לא קל לקבל סדר תשובה ברור לעבירה של כישלון באשת איש, שכפי שמובא בספרים הקדושים יוצר משחיתים רבים אשר סובבים את האדם ומנסים גם למנוע ממנו מלשוב בתשובה שלמה, אך אם תרצה באמת תצליח, וכמו שכתב הגר"א מווילנא – העקשן יצליח!

כל זה בהתייחסות למה מחכה לך למעלה.

אך ברשותך אתייחס גם למה שקורה איתך כאן למטה.

הגעת עם רעייתך לאיזה שהוא שלב משברי בחיי הנישואין וניסית לטעום את הטעם בחוץ, טעם שלא תוכל לטעום לעולם בבית, משום שאת החלק המתוק של "מים גנובים ימתקו" אין במים ששותים בהיתר, וכיום אחרי שלוש שנים אתה מכה על חטא על נפילתך, אך האם חשבת גם על שיקום של הבית שלך, האם אתה לוקח בחשבון שה"סוד" אותו אתה נושא מהווה בעצם גדר הפרדה בינך לבין רעייתך? האם השקעת מחשבה איך אתה בונה את מה שהרסת בידיים?

חשוב על הדברים, ואני מקווה בשבילך שתשכיל לעשות את הדברים הנכונים.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006