תפילה בבית כנסת שמדברים בו בתפילה

מי שגר בעיר שיש בה רק בית כנסת אחד
מבחינת ההלכה אם מדברים באופן קבוע בזמן התפילה כולל המקומות שאסור לדבר בהם, אז מה עדיף תפילת יחיד הוא במקום שיש תפילה עם דוברים
(לא עזר תוכחה לא תקיפה ותוכחה נעימה כמו סיפור על הענין וגם שלט).

תשובה:

יש להתפלל במנין, אולם יש להתרחק מאותם אנשים שמדברים בתפילה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. החפץ חיים אמר פעם כי עדיף להתפלל בבית במקרה כזה כי הדיבור מעכב את עלית התפילה

    לא יודע מה למעשה
    אולי יש פשרה להתפלל מחוץ לבית הכנסת ולהצטרף

  2. מה המקור לדבריך בשם החפץ חיים?
    תפילה מחוץ לבית הכנסת אינה תפילה בציבור, אלא "בשעה שהציבור מתפללים", בנוסף, אם אכן נכונים דבריך בשם החפץ חיים, הרי שתפילה כזו אינה עולה, ומה משנה אם נמצאים ליד המדברים או במרחק של 3 מטר, או של בנין?

  3. מה יעשה אדם שלוקח את הדיבור בבית הכנסת כל כך קשה, שמעדיף למות ולא לראות דיבור בקדיש ובחזרת הש"ץ?
    כבוד הרב, לולא לב חזק ובריא שקיבלתי – הייתי מוצא את עצמי כבר כמה פעמים מאושפז בבתי חולים.
    אני לא יכול לסבול את זה, פשוט לא יכול – אני מנסה לדבר עם אנשים על זה, אבל יש פשוט מקרים שאי אפשר לסבול את מה שנעשה, ואני בכלל לא יכול להתרכז בתפילה שכזאת.
    מותר לי להתפלל ביחיד במצב כזה, ואם לא – מה טיבה של תפילה שאינה תפילה כלל, כשכולי שקוע בעצבות ממה שסובב סביבי בבית הכנסת במקום להתפלל?

  4. לא כדאי להתפלל ביחידות. תעמוד בקדמת בית הכנסת ליד החזן ולא תראה את כל זה, או שתמצא בית כנסת יותר מתאים. אתה לא צריך להפסיד תפילה במנין בגלל הם מדברים… אשריך!