מאכל שבושל עם פטרוזיליה שלא נבדקה מחרקים

שלום מה דין מאכל שנתבשל עם פיטרוזיליה של נבדקה כדין מחרקים?

תשובה:

יש לבדוק את התבשיל לאחר הבישול אם יש בו חרקים או תולעים וכד', אם התבשיל צלול ואין בו חרקים התבשיל מותר, אולם אם התבשיל לא צלול ואי אפשר לבדוק, מן הראוי שלא להשתמש בו.

מקורות:

פטרוזיליה שאינה מיצור עם השגחה שהוא ללא תולעים וחרקים, הוא מלא בכל מיני בע"ח למיניהם, ומשום כך יש לו חזקת מתולע, ולכן אם בודקים את התבשיל ולא ניכר בו התולעים מותר, אך אם א"א לבדוק התבשיל אסור וכמבואר בשו"ע יו"ד סי' פד.