לתרומות לחץ כאן

מאכל שבושל עם פטרוזיליה שלא נבדקה מחרקים

שלום מה דין מאכל שנתבשל עם פיטרוזיליה של נבדקה כדין מחרקים?

תשובה:

יש לבדוק את התבשיל לאחר הבישול אם יש בו חרקים או תולעים וכד', אם התבשיל צלול ואין בו חרקים התבשיל מותר, אולם אם התבשיל לא צלול ואי אפשר לבדוק, מן הראוי שלא להשתמש בו.

מקורות:

פטרוזיליה שאינה מיצור עם השגחה שהוא ללא תולעים וחרקים, הוא מלא בכל מיני בע"ח למיניהם, ומשום כך יש לו חזקת מתולע, ולכן אם בודקים את התבשיל ולא ניכר בו התולעים מותר, אך אם א"א לבדוק התבשיל אסור וכמבואר בשו"ע יו"ד סי' פד.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל