רכישת מניות של חברות המייצרות אוכל לא כשר

האם ישנה בעיה בקניית מניות או אופציות של חברות המייצרות או משווקות מוצרים לא כשרים? (ג'לטין, מוצרי דבר אחר)

תשובה:

שלום רב,

אין שום איסור בכך, כל האיסור לסחור בדברים אסורים הוא מחשש שיבוא לאכול, אבל בעל מניות אין לו שום זכות לאכול מהחברה יותר משאר אנשים. וכן כתב בשו"ת משנה הלכות ח"ה סי' קב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מן הסתם ראוי היה להוסיף ולומר שכל זה בחברה של גויים ובחו"ל . אבל אם מדובר בחברה של יהודים המשווקת ליהודים אזי הם מחטיאי הרבים ואל תלך בדרך איתם. וכגון הרשעים של 'טיב טעם' שיש להם מניות בארץ והם משווקי דבר אחר וכל שקצים ורמשים בראש חוצות ה"י.