קניית מניות או אופציות לפני או במהלך חג הפסח

האם ישנה בעיה בקניית מניות או אופציות לפני/ במהלך חג הפסח? (חשש איסור חמץ גמור)

תשובה:

שלום רב,

באופציות אין בעיה, כיון שאין לו בעלות בחמץ אלא מרוויח בעקיפין אם החמץ יתייקר, והוא כל שכן ממה שמתיר בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א אות יא במניות שאין זכות הצבעה. במניות נחלקו הפוסקים אם מותר, הדעות הובאו במנחת יצחק שם. עוד נחלקו הפוסקים אם מכירת חמץ מועלת, עיין שם אות כו ובח"ז סי' כו. למעשה נראה שלקנות לפני הפסח אפשר להתיר בצירוף מה שיכלול מניות אלו בשטר מכירת חמץ, אבל לקנות באמצע הפסח שלכל הדעות אין מועיל מכירת חמץ אין להקל.