ביטול תורה כשליל הטבילה חל בשבועות

מה עושה אישה שליל הטבילה בחג השבועות ומאוד רוצה שבעלה ישאר לישון איתה בבית.האם זה ביטול תורה ???

תשובה:

שלום וברכה.

בגדרי הלכות ביטול תורה, קטונתי מלפסוק, אך נראה לי שאם מרן הגאון הגדול רבי שמואל הלוי וואזנר שליט"א פוסק בספר שבט הלוי סימן רצ"ט סעיף ג' שלקראת ליל טבילה על אברכי כוללים לחזור מוקדם יותר לביתם בכדי לאפשר לנשותיהם להכין את עצמן מבעוד יום כדעת חלק מהפוסקים, ולא חיישינן לביטול תורה, דהיינו על לכתחילה לא חיישינן לביטול תורה, כך גם במקרה דידן, שרצון האשה במקרה זה הופך את העניין לחלק מחיוב מצוות עונה של הבעל, שאין לכאורה מקום לחוש לביטול תורה.

מה שכן, דומני שאחרי איזה זמן גם האשה לא תכעס אם בעלה ישב ויעסוק בתורה בבית, כלומר, בתחילת הלילה אחרי סעודת החג, הוא ישהה עימה ויקיים מצות עונה בהידור, ואחרי שעה או יותר כשהאשה כבר ישנה, יקום ויעסוק בתורה בבית וכך יזכה בלילה גדול זה ללמוד ולקיים, ואף רעייתו כעזר כנגדו תיקח חלקה, הן בקיום והן בלימוד.

חג שמח.