הפסק טהרה ביום הרביעי לספרדיה הנשואה לאשכנזי

בעניין הפסק טהרה. אני ספרדיה ובעלי אשכנזי, נשואים מס' חוד'. עד עתה הפסק הטהרה נעשה ביום החמישי. שאלתי האם אוכל להתחיל הפסק טהרה ביום הרביעי כיוון שהמחזור שלי כל 24-5 והפסק טהרה ביום הרביעי משמעותי במקרה שלי.

תודה.

תשובה:

סליחה על עיכוב התשובה, עקב תקלה טכנית התשובה נענתה, ולא נקלטה, ורק עתה שמנו לב במערכת על כך, התנצלותינו הרבה.

אשה ספרדיה הנשואה לבעל אשכנזי עליה לנהוג בכל דיניה כאשכנזיה, ומאחר וההלכה היא שצריך להפסיק בטהרה למנהג האשכנזים [ורבים מהספרדים] דווקא ביום החמישי אין מקום להקל בזה.

ישנה אפשרות, לא לטבול חודש אחד, ובחודש הבא לעשות את ההפסק מיד לאחר המחזור ללא המתנה של 5 ימים [כיון שבין כך אסורים מחמת המחזור של החודש הקודם].

מקורות:

כאן