בגידה ב"בן זוג" כשאינם נשואים

כיצד ניתן לכפר על בגידה בבן זוגי (איננו נשואים) ומה עליו לעשות כעת בנוגע אלי

תשובה:

שלום רב.

את הכפרה את צריכה לא על הבגידה, אלא על עצם קיום יחסים לפני הנישואין. אין שום היתר לקיים יחסים ללא חופה וקידושין, ועוון גדול הוא שבנות ישראל הופכות להיות פרוצות בחטא זה.

והיות ואין ליחסים אלו שום משמעות, אין זו בגידה מבחינה הלכתית, ואין על בן זוגך שום דין והלכות מיוחדות בעקבות זה.

ואולי הכפרה הנכונה עבורך שתקבלי על עצמך שעד לאחר החופה אינך נוגעת בגבר.

וה' הטוב יסלח לחטאי עמו.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמה הרב צודק. אם אשה היתה יודעת מה היא שווה? מה זו בת ישראל? כמה קדושה יש לה? והיא פוגעת בקדושתה ונמצאת עם גבר בלי חופה וקידושין. היא שווה הרבה ואם אותו גבר הוא שפן ולא מוכן להתחייב לה ולהינשא רק לה, אז שתשחרר אותו לחופשי ותחפש מישהו שלא יבגוד בה ולא בקדוש ברוך הוא, אלא נאמן להלכות התורה הקדושה. נשים יקרות בזכות קדושתכן וצניעותכן תבוא גאולה מהרה לעולם. "אין על בורא עולם בעולם "