עם מי התחתנו קין והבל

כשאדם וחווה נבראו הם היו האנשים הראשונים בעולם ולאחר מכן היה את קין ואבל ואז הם היו 4 האנשים הראשונים בעולם אבל איך הם המשיכו את השושלת ואת הדור של העם היהודי ואיך ילדים נולדו אם קין ואבל היו 2 בנים ולא היה עוד איש אחד בעולם מלבדם?

תשובה:

יחד עם קין נולדה תאומה, ויחד עם הבל נולדו 2 תאומות. ועמם קין והבל התחנתו.

מקורות:רש"י (בראשית פרק ד פסוק א) "את קין, את אחיו את הבל – שלש אתים ריבוים הם, מלמד שתאומה נולדה עם קין, ועם הבל נולדו שתים, לכך נאמר ותוסף"

רש"י (ויקרא כ יז) "ומדרשו אם תאמר קין נשא אחותו, חסד עשה המקום לבנות עולמו ממנו, שנאמר (תהלים פט ג) עולם חסד יבנה"