עולם הבא לאתאיסטים

מה קורה לאתאיסטים אחרי שהם מתים? לאן הם מגיעים??
כלומר.. כאלה שאוכלים לא כשר, מחללים שבת, מפרים את הברית וכו'
תשובה:
יש הבדל בין "אתאיסטים" שהם "כופרים בעיקר" שהיינו שאין להם כלל אמונה ח"ו בבורא יתברך, לבין מי שאוכל לא כשר או מחלל שבת וכד', מחמת שלא קיבל חינוך דתי או בגלל סביבה קלוקלת, מי שהוא אתאיסיט, צריך הרבה כפרה עד שיוכל להגיע לגיהנם, ורק אח"כ יוכל לצאת, ואילו מי שהוא לא דתי מחמת סביבתו או שלא קיבל חינוך צריך לעבור פחות יסורי גיהנם כדי להגיע לכפרה.
מקורות:
עי' מסכת סנהדרין פרק י "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" חוץ מהכופר בעיקר וכו', והאריכו בזה הרבה בספרי המוסר והקבלה.