הגשת דו"ח עבודה הכולל חובות עבר מבלי לציין זאת במפורש

אני עובד עבור מוסד גדול. עפ"י החוזה, המוסד אמור לספק לי עבודה בכמות מסוימת ואני מגיש חשבון לפי כמה שעבדתי בפועל. לעתים קרובות, קורה שהמוסד לא עומד בהתחייבויותיו כלפיי וברור שאם הייתי פונה באופן רשמי הוא היה מפצה אותי לפי הנזק שנגרם לי. דא עקא, שזוהי פרוצדורה ארוכה ומסורבלת. האם מותר לי לחשב את הנזק שנגרם לי, ולהגיש דוח עבודה שיכלול את הנזק הנ"ל, ללא ידיעת המוסד, וכך לחסוך הרבה ניירת ועבודה לשני הצדדים…?

תשובה:

שלום רב,

אין בזה איסור גזל, לדבריך שהכסף מגיע לך בדין. אבל יש בזה איסור שקר, כיון שהמוסד מוציא כסף על פי דיבורך וזכותו לדרוש שתדווח את האמת והם יבדקו את טענותיך.